ANA SAYFA     ÜRÜNLER       GALERİ     İLETİŞİM      BANKA HESAPLARI
  H İ T İ T      A R I C I L I K
 
Arı Keki: 

Hava sıcaklıklarının 10 derecenin altına düştüğü Sonbaharın son döneminde ve ilkbaharın ilk döneminde arıya verilen,karışımında bal,polen,yağsız süt tozu veya soya unu,pudra şekeri bulunan ve arıyı beslemek için kullanılan  arı keki dir.
 

Arı Keki Yapılışı
 

Arı keki 3 farlı şekilde yapılabilir.Hepsinde bal ve pudra şekeri temel karışımdır. Bu karışımlarda isteğe göre yağsız süt tozu veya soya unu,polen katılabilir.
1. 6kg Pudra Şekeri+3 kg süzme bal
2. 6kg Pudra Şekeri+3 kg süzme bal+1kg arı poleni
3. 6kg Pudra Şekeri+3 kg süzme bal+1kg yağsız süt tozu veya soya unu

Görüldüğü gibi üç farklı şekilde arı keki yapılabilir. Arı keki yapılırken kekin çok akışkan olması arı için pek iyi olmaz. Kek akışkan oluduğunda kovanın içine akıp arıların ölmesine neden olabilir. Onun için arı keki nin kıvamını iyi ayarlamamız gerekir. Kekin karışımı yapıldığında eğer kek akışkan ise biraz daha pudra şekeri katılabilir. Arı kekini yapmak için malzemeler hazırlandığında arı keki hamuru elle de karıştırılabilir veya makine ile karıştırmak mümkündür. 
 

Arı Keki Veriliş

Arı keki hazırlandığında zayıf kolonili kovana 0,5kg  güçlü kolonili kovana 1kg verilebilir. Hazırlanan arı keki bir poşet veya ince bir kaba konulup arıya verilir.Arı keki poşetle verilirken poşet birçok yerinden delinir. Ve açılan o deliklerden arılar yavaşça yemeye başlar.Poşetin içindeki kek azaldıkça arılar kekin bulunduğu poşeti daha da açacaklardır. Kek bittikçe arıya tekrardan kek verilebilir.Şunu unutmamak gerekir ki arıya kek verirken hava sıcaklığı 15 derece civarında olmalıdır.

Arı Keki Satışı
 

Türkiye'nin her her tarafına arı keki satışı yapılmaktadır. Ürünlerimiz kargoyla gönderilmektedir.


SAPİNOVA BAL

ANA ARI

POLEN

PROPOLİS

ARI

KOVANLAR

ÇITALAR

BAL SÜZME MAKİNALARI

MUMTAKLAR